Než zjistíš pravdu

středa 28. února 2024

Autor: Elena Minářová 
Vazba: pevná vazba
Počet stran: 240
Nakladatelství: Fortuna Libri, 2023

Pokud máte rádi psychologická rodinná dramata, takhle kniha bude přesně pro vás. Ne všechno je tak, jak se na první pohled může zdát..

Amanda má skvělý život, má manžela a dvě děti a spolu s nimi žije v na první pohled dokonalém městečku. Na náměstí se nachází dětské hřiště a kavárna, kam chodí Amanda se svou nejlepší kamarádkou Iris. Amanda a Iris zkrátka žijí takový dokonalý instagramový život – kávičky, jóga, dortíky, nehtíky..

Ve městečku se ale náhle objeví mlaďounká Maddie, která tvrdí, že se právě přistěhovala do baráku kousek od Amandy. Amanda je hodně důvěřivá a naivní a tak se s Maddie velmi rychle spřátelí a to i přesto, že jí všichni varují.. Co tu nesedí a proč z Maddie mají všichni tak špatný pocit?

Začátek byl velice slibný, knížka mě opravdu rychle vtáhla do děje a já se nemohla odtrhnout od čtení. Po tom, co na scénu přišla Maddie se to podle mě motalo pořád dokola a přišlo mi, že to bylo strašně průhledné a člověk hned od první chvíle tuší, co se tam stane. Jen z konce jsem byla lehce zklamaná, protože to dopadlo nelogicky a stále nechápu, proč by si někdo, kdo chce něco spáchat najednou vše rozmyslel?

Pokud autorka vydá další knihu, ráda si ji přečtu, protože Než zjistíš pravdu rozhodně za přečtení stojí, měla jsem ji během dvou dnů přečtenou. Takže za mě rozhodně fajn čtení!

SHRNUTÍ KNIHY: 
• psychologický thriller
• příběh od české autorky
• napětí
• ''dokonalý život''
• málo stran, taková jednohubka
• trochu nelogický konec

Anotace: Chtěla by být jako ty ženy v domácnosti, které ráno vypijí zdravé zeleninové smoothie, připraví dětem svačinu do školy, manželovi dají pusu na rozloučenou a vyrazí na ranní jógu. Pak si s kamarádkou zajdou na kávu, ke kadeřnici, na nehty nebo do obchodů, aby si koupily něco nového na sebe. A než se nadějí, je skoro večer. Už by zbývalo jen nakoupit čerstvé suroviny a uvařit teplou večeři pro rodinu. Vše by bylo naskládáno uprostřed stolu a každý by si nabíral na talíř dle libosti. Večer by uložila děti ke spánku a dala by si s manželem skleničku vína, schoulená na gauči v jeho objetí. Má to ale jeden háček. Ona žádné děti a manžela nemá. Ale ani to jí nezabrání, aby takový život žila. Jen za to možná někteří lidé draze zaplatí.

Hodnocení: ★★★,5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý komentář děkuji! ♥

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS