Pandemie (Franck Thilliez)

pondělí 17. května 2021

Autor: Franck Thilliez
Vazba: vázaná
Počet stran: 520
Nakladatelství: XYZ, 2021


Člověk je nejhorší virus na této planetě. Další případ komisaře Sharka a Lucie Hennebelleové. 

V oblíbené ptačí rezervaci z neznámého důvodu uhyne několik labutí. O pár hodin později někdo nedaleko Paříže zavraždí muže a jeho psa a v blízkém rybníku se najdou zohavené ostatky čtyř těl. A mezitím se ve Francii začíná šířit neznámý kmen chřipky. Jak to spolu souvisí? Je snad vše součástí něčího psychopatického plánu? Na scénu přichází komisař Sharko a Lucie Hennebelleová. A tentokrát půjde o hodně – o záchranu celého lidstva.


Jak mnozí z Vás ví, mým nejoblíbenějším tématem v knihách jsou viry a nemoci. Když jsem se dozvěděla o knize Pandemie, hned jsem si ji předobjednala. 

Tento díl je mou první knihou od autora a poprvé jsem se tak setkala s detektivem Sharkem, který již několik let (v předchozích dílech) pátrá po tzv. "Muži v černém", který používá internetový prohlížeč Darknet a tím pádem policistům uniká, protože je v tomto prohlížeči vše anonymní a nic se neukládá. 
V tomto díle se ocitáme ve Francii, kde se začne šířit neznámá nemoc podobná chřipce. Vše začíná v kolonii stěhovavých ptáků a postupem se neznámý virus přenáší na lidi. V knize sledujeme postupy epidemiologů, biologů a sledujeme vše až po vývoj vakcíny (ano, podobně jako v dnešní době). S tímto vším souvisí "Muž v černém" (z předešlých dílů) a přidává se další nová, hledaná postava, která s Mužem v černém spolupracuje a to tzv. "Muž - pták", který na sobě nosí oblek morových doktorů ze 17. stoletím schovává se v nepoužívaných kanalizacích a má v úmyslu po celém světě rozšířit mor pomocí blech a krve z krys... Povede se těmto dvěma společnými silami nakazit a zavraždit miliony lidí po celém světě? 

První, co bych chtěla říct je, že pokud Vás kniha láká ale nečetli jste předchozí díly, nevadí, každá kniha má svůj vlastní příběh a některé důležité informace o postavách autor v knize vypráví zpětně. 

Pandemie rozhodně stojí za přečtení. Pokud máte rádi detektivky, thrillery a napětí, bude tento příběh přesně pro vás. V knize nebyl moment, kdy by se nic nedělo, celý děj utíká opravdu rychle a těch 500 stran přečtete za pár dní. Já jsem z knihy byla nadšená, některé momenty mě teda úplně odrovnaly a já knihu nemohla odložit. Od samého začátku napínák, doporučuji! 

Hodnocení: ★★★★★

2 komentáře:

Za každý komentář děkuji! ♥

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS