Divoká říše

čtvrtek 6. dubna 2023

Autor: Stacey M. Brown
Vazba: brožovaná, e-book
Nakladatelství: CooBoo, 2023
Počet stran: 368

Poté, co v Budapešti padla zeď mezi Zemí a Nezemí během vílích válek, už nic není tak, jaké to bylo dřív. Teď je zem rozdělena na Budín a Pešť. Jedné části vládnou lidé a druhé části Fae. 
Devatenáctiletá Brexley vyrůstá mezi smetánkou v pohodlí, protože si ji po pádu bariéry přivlastnil samotný velitel. Ostatní lidé a víly ale trpí v Divoké říši a rozhodně nemají tak skvělý život jako Brexley. 

Brexley je taková "Robin Hoodka" - miluje adrenalin a nebezpečí, ale jednoho dne ji její krádež nevyjde a skončí v Halálházu, v nejhorším vězení, odkud se nikdo nikdy nevrátil živý. Zde potká legendu příběhů - Warwicka Farkase, nejobávanějšího a ďábelsky okouzlujícího muže, z kterého mají všichni strach. Brexley to ale k Warwickovi přitahuje a možná se jí to i vymstí… 

Tak tohle bylo snad nejlepší čtení za poslední dobu! Drsná vílí fantasy, ve které nechybí napětí ani akce a autorka celý příběh zasadila do úžasné dystopické Budapešti. Sice mi trochu chybělo více popisu celého toho světa, ale třeba se dočkáme v dalších dílech. Příběh mě hned vtáhl do děje a já knihu přečetla za necelé dva dny, což se mi stává u málokterých knížek. 
Možná bych knihu úplně neřadila do young adult ale už do new adult, bylo to drsné čtení a bylo tam fakt hodně sexuálních scén. A pokud má nějaký chlap erekci skoro při všem jako Warwick, tak to teda čumím. :D

V první řadě chci poděkovat internetovému knihkupectví MEGAKNIHY.CZ, že mi poskytlo tuto knihu na recenzi, moc si toho vážím. 

Tohle byl prostě dokonalý začátek šestidílné série a už aby byly další díly, protože je nutně potřebuju. Nádherná obálka od @adela.stopka je prostě top a jsem natěšená na další. Erotické jiskření mezi hlavními hrdiny, dokonalost. A ten KONEC? Masakr!

Anotace: Romantická i akční fantasy z dystopické Budapešti, kterou rozdělila válka lidí a víl.  Poté, co bariéra mezi Zemí a Nezemí padla ve vílích válkách, balancuje Budapešť na okraji propasti. Nenávist mezi vílami a lidmi sílí a hrozí výbuchem násilí. Devatenáctiletá lidská zlodějka Brexley vyrůstala mezi smetánkou, ale skončí v obávaném žaláři. A právě tady potká ďábelsky okouzlujícího Warwicka Farkase. Je přesně tak arogantní a krutý, jak se povídá, ale Brexley nemůže popřít, že ji to k němu táhne. A že za to možná zaplatí životem.

Hodnocení: ★★★★★

3 komentáře:

  1. Jana Rybníkova6. dubna 2023 v 20:17

    Moc děkuji za tip na četbu. Už se těším až si s ní Sednu a budu číst a číst... celé hodiny...😍

    OdpovědětVymazat
  2. 👌📚 opět originální tip na četbu. Díky moc

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář děkuji! ♥

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS