Letní nebe

středa 29. května 2024

Krásná romantická knížka navazující letní atmosféru? Ano, taková je novinka od Jenny Colgan.

Hlavní postava příběhu, Morag, pochází z rodiny pilotů a létání zkrátka miluje. Jednou má po svém dědečkovi převzít malou rodinnou firmu, která se svými malými letadly létá po severních ostrovech Skotska a převáží hlavně jeho obyvatele. Morag si ale oblíbila větší letadla, a tak se chystá vzít práci pro dubajské aerolinie spolu se svým přítelem Haydenem.

Bohužel se stane nečekaná událost a Morag se musí vrátit do svého rodného Skotského městečka, aby mohla zaskočit za dědečka a přepravovat místní. Během letu zpět je Morag nucena nouzově přistát na malém odlehlém ostrůvku a právě zde se setkává s tajemným ornitologem Gregorem, který opravdu žádnou společnost nehledá…

Letmý pohled na život ve Skotsku očima pilotky mě moc bavil. Příběh byl vážně vtipný, sladký a romantický, prostě taková milá, příjemná odpočinková kniha. Morag se v knize učí zpomalit, zjišťuje, co ji dělá šťastnou a užívá si prostředí, ve kterém se nachází. V knize najdeme i popisky ostrovů a různých zvířat (hlavně ptáků), což se mi moc líbilo.

Letní nebe byla mou první knihou od Jenny a přemýšlím, na jakou další se od ní pustím.

Hodnocení: ★★★★

~ za tuto knihu moc děkuji Kosmas.cz v rámci #spoluprace

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý komentář děkuji! ♥

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS