Rapsodie #Handlíř 1

sobota 25. května 2024

Máte rádi ACOTAR a přečetli byste si rádi něco podobného? Pojďme si něco říct o knize Rapsodie, prvním díle série Handlíř. 

Naše hlavní hrdinka Callypso je siréna, která díky svým schopnostem pracuje jako soukromá vyšetřovatelka a tahá z lidí pravdu. Jednoho dne se v jejím životě objeví starý známý Handlíř, temný král Jinosvěta, kterému Callypso z minulosti něco dluží a který ji zlomil srdce. Callypso na ruce nosí korálkový náramek, kde každý korálek představuje jeden dluh Handlířovi. Těch korálků je přes tři stovky.. Hadlíř přišel, aby si dluhy po letech konečně vybral, protože on je pověstný tím, že dluhy neodpouští. 
Přišel Handlíř opravdu jen kvůli dluhům nebo se v jeho světě děje něco divného a potřebuje od Callypso pomoct?

Tohle byla jízda a naprosto to miluju. Všechny ty napřirozené bytosti, Callypso, Handlíř, jejich vzájemné jiskření, to všechno bylo úžasné! Střídá se tady časová linka ze současnosti a zároveň se vracíme i do minulosti, kdy byla šestnáctiletá Callypso zailovaná do Handlíře (pravým jménem Desmond). Na pozadí toho všeho se tu odehrává ještě magická záhada z Handlířova Jinosvěta, kde jde o život jeho obyvatelům..

Opět to může někomu připadat jako napodobenina Dvorů, ano, má to hodně podobných aspektů, ale tohle je zcela originální příběh. Rozhodně si musím přečíst další díly, protože jsem se do toho naprosto zamilovala a nemohla se odtrhnout. Pokud jste ještě nečetli, tak TOHLE SI MUSÍTE PŘEČÍST. Knihu si můžete zakoupit na oficiálních stránkách nakladatelství.

Anotace: ZA CO BYSTE BYLI OCHOTNÍ PRODAT VLASTNÍ DUŠI? Callypso je siréna, jejíž život se právě obrátil naruby. Sedm let nosila na ruce náramek s více než tři sta korálky. Na první pohled obyčejný šperk, jenže každý z těch korálků představoval magickou směnku – dluh Handlíři, vílímu králi. Handlíř má pověst nelítostného vyjednavače, který dokáže splnit jakékoli přání – za přiměřenou cenu. A dluhy neodpouští. Po Callypso za své laskavosti nikdy nic na oplátku nechtěl. Až teď. Do jejího života se ale nevrátil jen proto, aby obnovil jejich dávný vztah. V Jinosvětě, který existuje paralelně s tím naším, se děje něco podivného. Vílí bojovníci mizí a vracejí se jen ženy – ve skleněných rakvích, s kojenci na hrudích. A mezi otroky se šíří zvěsti o probouzejícím se zlu. 
Pokud má Handlíř svůj lid zachránit, musí požádat o pomoc sirénu, které před lety zlomil srdce. Jenže jeho nepřítel má naneštěstí v oblibě jedinečné tvory. A Callypso patří k těm nejvzácnějším…

Hodnocení: ★★★★

~ moc děkuji mysterypress.cz za poskytní recenzního e-booku #spoluprace

1 komentář:

Za každý komentář děkuji! ♥

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS