Šach a mat

čtvrtek 25. dubna 2024

Autorka: Ali Hazelwood
Vazba: brožovaná (+ ořízka)
Počet stran: 376
Nakladatelství: Yoli, 2024

Knihy od Ali Hazelwood mám moc ráda a na tuhle její YA prvotinu jsem se moc těšila. Pojďme se přenést do prostředí šachových turnajů..

Mallory hrála od dětství šachy a byla v nich vážně skvělá. Jednoho dne se však s nimi rozhodla skončit, protože si myslela, že právě šachy mohli za rozvrat její rodiny. Zapřisáhla se, že už nikdy šachy hrát nebude. Jednoho dne ale dostane příležitost vstoupit do šachového klubu a získat stipendium, které by jí mohlo přinést mnoho peněz a ona by tak mohla zabezpečit svou rodinu. Mallory nabídku přijme a dostává se tak do profesionálního světa šachových turnajů.

Hned ve svém prvním turnaji porazí do teď neporazitelného světového mistra šachu, Nolana Sawyera, s kterým se Mallory postupně začne sbližovat a trávit s ním víc a víc času. Dokáže Mallory všechno to, co se kolem ní právě teď děje, skrýt před svou rodinou?

Páni, tohle bylo skvělé. Šach a mat je naprosto čtivá knížka, kterou jsem přelouskala asi za dva dny. Ačkoliv šachy nehraju, to prostředí turnajů jsem si doslova zamilovala. Nečekejte žádné spicy scény, hlavní dějovou linkou jsou zde vážně hlavně šachy a romantika je až na druhém místě. Půl hvězdičky bych odebrala za zrychlený a useknutý konec.

Doufejme, že se dočkáme i překladu Bride, což je autorčin první fantasy román a je také skvělý.

SHRNUTÍ KNIHY:
• prostředí šachových turnajů
• pomalá romantická linka
• YA román

Anotace: První young adult román od autorky oblíbených romantických komedií Hypotéza lásky a Hlava plná lásky. Mallory už šachy nehraje. Svého snu se vzdala, aby se mohla věnovat mámě, ségře a práci, která ji sice nenaplňuje, ale něco málo jí vydělá. Všechno se změní ve chvíli, kdy se Mallory rozhodne zúčastnit posledního turnaje a náhodou se jí podaří porazit šachového mistra Nolana Sawyera. Nolan nevěří, že mu to natřela taková nicka. Ještě víc ho ale překvapuje, že má chuť utkat se s ní znovu. Mnohem chytřejší by přece bylo vycouvat, tak co to s ním je? Pro Mallory je tohle vítězství cestou k peněžním výhrám, které by jí vytrhly trn z paty. Brzy se však přesvědčí o tom, jak nelítostná (a přitažlivá) může konkurence být… Doporučený věk 13+

Hodnocení: ★★★★,5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý komentář děkuji! ♥

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS