Magie zalitá jedem

středa 3. ledna 2024

Autor: Judy I. Lin
Vazba: pevná
Počet stran: 344
Nakladatelství: Ocelot, 2023

Další kniha od Ocelotu s asijskou tématikou? Miluju! Pojďme se společně podívat o čem je kniha Magie zalitá jedem.

Hlavní hrdinka Ning je šen-nung-š, což znamená, že je mistryně v umění přípravy čaje. Její matka byla její učitelkou a nedávno zemřela na otravu čajem, který Ning omylem připravila. Bohužel čajem otrávila i svou sestřičku Šuin, která má život na vlásku a tak se Ning rozhodne zúčastnit soutěže o nejlepšího mistra magického umění přípravy čaje. Ten, kdo v této soutěž vyhraje, získá od princezny laskavost, která by její sestru mohla zachránit před smrtí. 

Nakonec Ning ale zjistí, že může být v daleko větším nebezpečí než její sestra a to především kvůli konkurentům, kteří se v soutěži snaží vyhrát za každou cenu... 

Když jsem knihu začala číst, trochu mi trvalo, než jsem se do příběhu dostala, musela jsem si docela zvykat na ta čínská jména, které si člověk hůř zapamatuje. Příběh má zároveň trochu pomalejší rozjezd, ale to vůbec nevadí, protože později se kniha rozjede a je to vážné skvělý příběh. 

Strašně jsem si oblíbila Ning - silnou, statečnou, starostlivou dívku, která si jde za svým cílem a udělá cokoliv, aby zachránila svou sestru. Celkově všechny postavy v knize byli skvěle propracované, některé se dokonce v průběhu příběhu teprve vyvíjejí a to stejné i celý magický svět, najdeme zde vynikající popisy jídla, nádherných míst, čajů a to vše s inspirací v čínské mytologii. 

Obálka, k té se asi nemusím ani zmiňovat, nádherné barvy, které člověka zaujmou na první pohled. Strašně se těším na další díl, který by měl vyjít v dubnu opět u nakladatelství Ocelot. 

Chci moc poděkovat internetovému knihkupectví MEGAKNIHY.CZ spolu s nakladatelstvím Ocelot za poskytnutí této knihy k recenzi..

Anotace: Jediné, co je pro Ning horší než ztráta matky, je vědomí vlastní viny. To ona nevědomky uvařila jedovatý čaj, který matku zabil - jedovatý čaj, který teď hrozí připravit o život i její sestru Šu. Když se Ning doslechne o soutěži, která má najít nejlepšího šen-nung-š - mistra starobylého a magického umění přípravy čaje -, vydá se do císařského města, aby se jí zúčastnila. Vítěz získá od princezny laskavost, která může být pro Ning jedinou šancí, jak zachránit sestře život. Ale mezi zrádnými soutěžícími, krvavou dvorskou politikou a záhadným (a pohledným) chlapcem se šokujícím tajemstvím může být ve skutečnosti v největším nebezpečí právě Ning.

Hodnocení: ★★★★

1 komentář:

  1. Anna Heránová11. ledna 2024 v 6:36

    Moc pěkná recenze, knihu si pořídím. Doporučuji ještě knížku
    Dcera Měsíční bohyně, taky asijská:)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář děkuji! ♥

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS