Šest rudých jeřábů

pátek 30. června 2023

Autor: Elizabeth Lim
Vazba: pevná s přebalem
Nakladatelství: Ocelot, 2023
Počet stran: 384

Hlavní hrdince, princezně Shiori proudí v těle magie, kterou do teď dokázala skrývat. Magie je totiž v Kiatě, kde Shiori žije, zakázaná. Shiori nikdy nikdo nenaučil způsob, jak svůj dar ovládat a je pro ní čím dál těžší ji skrývat...


Její nevlastní matka Raikama ovládá temnou magii a jednoho dne zjistí, že Shiori svůj magický dar do teď skrývala. Kvůli tomu na ní a jejích šest bratrů sešle kletbu - bratry promění v jeřáby a Shiori vyžene s podmínkou, že nesmí promluvit. Za každé slovo, které by Shiori řekla, by umřel jeden z jejích bratrů. 


Shiori se tedy vydává na nebezpečnou cestu - sama a bez hlasu, aby našla své bratry a zlomila kletbu.. Ale co když Shiori na své cestě odhalí něco naprosto nečekaného?  


Tohle byla parádní jízda! Hned na začátek mě potěšila mapa, protože miluji mapy v knihách a ne vždy tam jsou. 

Příběh mě už od první strany vtáhl do děje, moc jsem si oblíbila hlavní hrdinku Shiori a později i její milostný vztah se svým snoubencem, díky kterému příběh působil pohádkově. Další věc, která stojí za zmínku je Shiorin krásný vztah s bratry. Poslední cca třetina knihy byla hodně napínavá a už se těším na druhý díl. 

Asijská mytologie v tomto podání byla skvělá a tenhle retelling knihy Sedmero krkavců si nezaslouží nic jiného než nejvyšší hodnocení.


Chci moc poděkovat internetovému knihkupectví MEGAKNIHY.CZ spolu s nakladatelstvím Ocelot za poskytnutí této knihy k recenzi, vážím si toho. 


AnotaceShiori, jediná princezna Kiaty, má tajemství. V jejích žilách koluje zakázaná magie. Obvykle se jí daří ji skrývat, ale ráno v den zásnubního obřadu nad ní Shiori ztratí kontrolu. Její chyba se zprvu zdá být šťastným nedopatřením, kterým předejde nechtěné svatbě, ale také upoutá pozornost Raikamy, její nevlastní matky.


Hodnocení: ★★★★★ (recenzi jsem doplnila mou kresbou Shiori, snad se bude líbit)


1 komentář:

Za každý komentář děkuji! ♥

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS