Odchýlení #Phobos 2

neděle 5. května 2024

Dneska Vám sem hodím takový mini názor na knihu Odchýlení, což je druhý díl série Phobos (na první díl - Vyslání, mám recenzi ZDE). 🌖

Příběh nám začíná přesně v momentě, kde první díl končí a to na vesmírné lodi Phobos, uvnitř které se nachází dvanáct účastníků seznamovací reality show.

Ze začátku na mě čekalo několika stránkové rozhodování účastníků letu, kteří přemýšlí, jestli se po nečekaném zvratu celé reality show vrátí na Zemi nebo ne. Nějak od půlky knížky to začalo mít extrémní spád a na konci, kdy to bylo opravdu nervy drásající, na mě čekal cliffhanger stejně jako u prvního dílu. Každopádně, knížka se mi opět moc líbila a s klidným srdcem ji mohu doporučit všem kdo má rád YA scifi ve vesmírném prostředí.

Zaujala vás knížka?

Anotace: Šest dívek a šest chlapců na cestě vesmírem. Doufají, že na ně na Marsu čeká sláva a láska. „Vysílání na kanálu Genesis obnovíme za 3 vteřiny… 2 vteřiny… 1 vteřinu…“ Soutěžící věřili, že mají osud ve svých rukách. Dvanáct průkopníků života na Marsu obětovalo vše pro to, aby se stali hrdiny největšího dobrodružství v dějinách lidstva. Ve skutečnosti se stali obětmi krutého podvodu. Léonor si chtěla účastí v programu Genesis vydobýt slávu. Myslela si, že má své city plně pod kontrolou. Potom ale dala do hry celé své srdce. A otevřela tím Pandořinu skříňku minulosti. Některé rány ani čas zhojit nedokáže. Bolestné vzpomínky neblednou. Odchýlení je druhý díl napínavé série Phobos. Autor Victor Dixen v něm své hrdiny nechává odhalovat hrozivá tajemství, objevovat hranice snahy o přežití a zažívat první lásku.

Hodnocení: ★★★★

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý komentář děkuji! ♥

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS