Kroky pouští

neděle 5. května 2024

Kroky pouští je originální román od české autorky z prostředí Orientu, který mě velice překvapil. 🌙

Příběh vypráví o beduínce Amiře, která utekla od své rodiny a jednoho dne se ocitne v táboře archeologů. Nikdo jí nerozumí až na Edwarda, který ovládá její řeč a Amira ho požádá, aby ji vzal sebou do Anglie. Edward souhlasí a pomůže jí odcestovat s nimi. Pro Amiru je v Anglii vše úplně nové, jiný svět, jiná kultura a hlavně jiné chování lidí a jejich předsudky. Zvládne Amira přežít v tomto nepřejícném světě a najít si lásku?

Původně jsem si podle obálky myslela, že jde o nějakou young adult knihu, ale kdepak, jde o román z prostředí blízkého východu. V knize blíže poznáváme život samotných beduínů a moc se mi zde líbil ten nádech exotiky.

Příběh se skvěle se četl, ale pár věcí bych asi pozměnila. Amiru jsem si oblíbila, byla dokonalá, zato Edwarda moc ne. Chvílemi se mi zdál jako fajn chlap, ale pak se vždy obrátil o 100% a stal se z něj pitomec. A Edwardova rodina? Ta byla přímo na zabití.

Knížka je útlounká, má pouhých 231 stran a celým příběhem se line pomalá romantická linka. Konec byl krásný, potěšilo mě, že si Amira stála za svým a všechno dobře dopadlo.

Pokud máte rádi pomalou romantiku, prostředí blízkého východu a kraťoučké romány, určitě budete nadšeni.

Anotace: Překrásný Orient, domov odvážné beduínky, která touží po daleké cestě. Díky své nešikovnosti a jednomu pohlednému archeologovi si plní svůj sen a vydává se do Anglie. Ta ji však přivítá nejen pochmurným počasím, ale i chladnou náručí tamních, předsudky oplývajících obyvatel. Mezi ní a jejím průvodcem vzniká pevné pouto, jenže zvyklosti a tradice tvoří nekonečnou bariéru a Amiře se tak vrací vzpomínky na minulost, před kterou utíkala. Podaří se jí vyřešit všechny křivdy, nebo její touha zůstane nevyslyšena? A může chtít i víc?

Hodnocení: ★★★★

~ moc děkuji @solis.nakladatelstvi #spoluprace

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý komentář děkuji! ♥

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS