Prázdné sliby

pondělí 6. května 2024

Autorka: Lexi Ryan
Vazba: vázaná s přebalem
Počet stran: 440
Nakladatelství: CooBoo, 2021

Určitě jste již o Prázdných slibech slyšeli, pojďme se společně mrknout na můj názor. Je to opravdu tak moc podobné knihám od Maasové? 

Kniha vypráví příběh Abrielly, která žije ve světě lidí. Ovšem existuje ještě jiný svět - svět víl, ten, který Abriella ze srdce nenávidí.

Abriellina sestra je jednoho dne prodána do otroctví na Temný dvůr krále Mordeuse. Abriella neváhá ani vteřinu a vydává se přes portál do vílího světa, aby zachránila svou sestru. Samozřejmě není jen tak dostat se do země víl a tak musí předstírat, že se chce stát nevěstou Ronana, krále Světlého dvoru. Toto předstírání ji dovede právě až na Temný dvůr, kde ji král Mordeus zadá úkoly, po jejichž splnění pustí její sestru ze zajetí. Abriella se tak dostává do situace, kdy neví, jakému dvoru chce ublížit méně…

Miluju všechno, co se týče dvorů a hot temných vílích princů! Knížka se četla velmi dobře a děj rychle ubíhal. Trošku mě mrzí, že je tam tolik podobností s Dvory. Chápu že v dnešní době není lehké napsat originální příběh, ale zde těch podobností bylo opravdu až moc. I přes to se ale pustím i do druhého, závěrečného díl této duologie.

Suma sumárum, pokud máte rádi víly, nevadí vám velká podobnost s Dvory a chcete nějaké odpočinkové fantasy čtení, rozhodně po Prázdných slibech sáhněte.

Anotace: Brie víly nenávidí a nechce s nimi mít nic společného. Když je však její sestra prodána sadistickému králi Temného dvora, udělá Brie cokoli, aby ji získala zpátky. Klidně s ním uzavře dohodu, že ukradne tři kouzelné předměty ze Světlého dvora. S pomocí vůdce odpadlíků Finna se dostane až k princi světlých víl Ronanovi. Je tady ale jeden problém: oba ji přitahují. Brie je tak chycena v pasti a musí si vybrat, komu věnovat svou věrnost – i své srdce.

Hodnocení: ★★★★

~ moc děkuji megaknihy.cz #spoluprace

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý komentář děkuji! ♥

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS